2011. február 14., hétfő

NBH 2010 Székesfehérvár

A történet ott kezdődött, hogy szeptember elején elkezdődött a szervezkedés. eleinte kissé kaotikusan ugyan, de a végére szépen kitisztult a kép, minden, és mindenki a helyére került. (kivéve a plakátokat, mert elég későn készültek el, így egy csomó a nyakunkon maradt ahelyett, hogy a város kisbabásait és pocakosait hívogatta volna)
Szóval, október 2-án, a szopis kampány után elindultunk szórólapozni. jópáran, jó hangulatban. Kitti és Abigél biciklivel nyomta, egy kismama sem menekülhetett előlük, mindenkit utolértek. :)Október 6-án, szerdán, ahogy a képeken is látszik, sokan-sokan összegyűltünk, hogy megnyissuk az idei Nemzetközi Babahordozó Hét székesfehérvári programjait. Kati néni megkendőzésével vette kezdetét az akció. Kati néni nem ellenkezett, így megkapta a mikrobis kendőmet. :) jól állt neki. :)
Ezután a budapesti akcióhoz hasonlóan kendőalagutat csináltunk, és sikerült pár járókelőt becsalogatni alá. a gyerekek nagyon élvezték a szaladgálást, mi pedig nem kis feltűnést keltettünk a sok színes kendővel.

Az alagúttal sétálni fárasztó. nem kicsit. főleg, ha egy gyermek nyomja még a hátadat is. így váltottunk, előkerült még néhány kendő, még néhány ember, és egy szép hosszú kendőlánccá alakultunk. az emberek csak néztek-néztek, mosolyogtak, és néhányan megkérdezték, hogy mit is csinálunk mi tulajdonképpen?
az Országalmánál kört alkottunk. aztán szépen megkérdezgettük az embereket, nem szeretnék-e kipróbálni a hordozást. és igen! volt, aki kérte, hogy kössük föl rá a babáját!
a nagyobb gyerekeket meg hintázásra hívtuk. (ezt nagyon élvezték)

Másnap pedig eljött a nagy pillanat! Az Öreghegyi Közösségi Házban megkezdődött a Babahordozó Hét. ( a molinó Kitti, Rita és Zsuzsa munkája)
Kiscsajom rendes teremtés, első nap, a bepakolást végigaludta az egyik babzsákban.

még délelőtt megérkeztek a Fejér megyei Hírlap munkatársai, és egy fotó erejéig elkaptak minket. (meg végighallgattak egy-két előadást, és egy jó kis cikket írtak belőle.)A csütörtök húzós volt, a péntek kicsit lazább, a szombat pörgős. nagyon sok kismama és anyuka jött el, sokan mindhárom napon ott voltak. hallgatták az előadásokat, kipróbálták a hordozóeszközöket. nyitottak, érdeklődőek voltak. nekünk nagyon pozitív élmény volt, hogy sikerült megmozgatnunk a fehérvári babásokat!
a végén pedig egy tortával ünnepeltünk. :)
jövőre reméljük ugyanígy, vagy még jobban!

(visszhang a médiában: Fehérvár TV, Fejér megyei Hírlap )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése